BC Erpe-Mere One verbrodt titelfeestje van Basket Sijsele One

Redactie KW

De eerste ploeg van Sijsele krijgt echter nog twee kansen om zich te verzekeren van de titel in tweede landelijke B.

De ploeg van coach Bruce Minne nam het vanavond op tegen rechtstreeks concurrent BC Erpe-Mere One. Sijsele leek, met twee speeldagen voor de boeg, goed op weg naar de titel. Na het eerste quarter stond het dan wel 20-15 voor de thuisploeg, daarna namen de West-Vlamingen de bovenhand.

Aan de rust stond het 36-42 en in quarter drie was er zelfs een maximale voorsprong van zeven punten. Het slotquarter werd ingegaan met een 59-63-voorsprong, maar de eindstand werd uiteindelijk nog 86-80. De teleurgestelde gezichten op de bank waren dus niet verwonderlijk, hoewel Sijsele nog twee kansen krijgt om de titel binnen te halen. De eerste kans komt er volgende week bij BC Asse-Ternat.

Voor Basket Sijsele One speelden HUYGHE 0, DE PAUW 21, ROBEYST 0, PLASMAN 4, CASIER 20, De Flou 1, Rappé 9, Decock 3, Buysse 11 en De Pourcq 1.

Bart Cleymans

Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan een competitief geheel voor volgend seizoen. Na coach Kris De Pauw en Jimmy Hendrickx is Bart Cleymans de derde inkomende transfer. De veertiger, die jarenlang met BT Waregem One meedraaide in tweede nationale, moet mee het verlies van Jens Rappé en Steve Robeyst (stoppen), Thomas Huyghe en Gertjan De Flou (buitenlandse studies) en Simon Buysse (KBBC Oostkamp) helpen opvangen. “Nu nog een guard en ons werk zit erop”, zegt sportief manager Rik Buysse. “De ambitie voor volgend seizoen ? Zo hoog mogelijk eindigen.”

(ON)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier