BBV Oedelem grijpt naast promotie, maar begint met een Two

Sylvain Goeman: de trainer van de nieuwe Two.
Redactie KW

Driekwart van de competitie zag het ernaar uit dat Oedelem ‘the best of the rest’ van derde provinciale zou worden. Op Avanti Brugge stond geen maat, maar daarachter speelden de mannen van Den Akker een schijnbaar veilige voorsprong bij mekaar. In de epiloog van de competitie ging het alsnog verkeerd, al lijken coach Joost De Meyer en zijn spelers daar nauwelijks over te treuren.

Het is de afscheidnemende coach zelf die tekst en uitleg verschaft bij de laatste vier wedstrijden, die allemaal verloren gingen. “Toen Piet Maertens geblesseerd uitviel voor de terugronde, verloren we op slag veel scorend vermogen. Knokke-Heist Two speelde een zeer behoorlijke wedstrijd op ons veld en Middelkerke Two leek te verschalken, maar we moesten in extremis verlengingen toestaan en lieten de zege door de vingers glippen. Avanti en Koksijde Two waren gewoon te sterk, daar moeten we niet flauw over doen.”

“Al bij al kan ik mijn spelers niets verwijten. Ze kleurden het seizoen en voelden zich comfortabel in derde provinciale. Dat er wat twijfel in de kopjes kroop, is niet meer dan normaal. Maar ze toonden meteen ook strijdvaardigheid, want volgend jaar willen ze er opnieuw voor gaan. Met de komst van Tim De Wispelaere en Diego D’hooge haalden we versterking in huis. Bovendien is mijn opvolger, Steven Vandenkerckhove, bezeten van basketbal. Hij haakte als speler af omdat zijn lichaam zijn hoofd niet meer volgde, maar reken maar dat hij er volle bak voor zal gaan.”

Ondertussen is de oprichting van een Two-ploeg een feit. Sylvain Goeman zette er zijn schouders onder: “Ik speelde dit jaar nog bij de One, maar het nakende vaderschap en het feit dat ik wat ouder word, waren doorslaggevende argumenten om een stapje terug te zetten en met een Two-ploeg in vierde provinciale te debuteren. We hebben opvallend snel een kern voor dat Two-team samengesteld: enkele spelers uit de voormalige U21 keren terug en enkele spelers komen uit de huidige One-kern. We trainen alleen op vrijdagavond en rekenen op een plaats in de middenmoot.”

De samenwerking met Zedelgem wordt echter afgebouwd en stopgezet. “We beslisten dat in onderling overleg. Ricardo Naeyaert en zijn team heel dankbaar dat ze ons door dit overgangsjaar loodsten”, aldus Joost De Meyer, die zelf deel gaat uitmaken van het Oedelemse bestuur. “Op administratief vlak hielpen ze ons sprongen vooruit, maar vanaf nu staan we weer op eigen benen.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier