BBC Zwevezele One geeft kansen aan jongeren

Jérôme Decramer (links) en Wietse Deblauwe (rechts) © Foto BV
Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele One heeft na de nieuwe nederlaag van leider Racing Brugge weer zicht op de titel in tweede landelijke. Bij de One maakten voor het eerst ook twee youngsters van de U16 hun opwachting.

Twee 16-jarige die bij Zwevezele in tweede landelijke hun opwachting maakten, het toont dat de club van voorzitter Casteleyn een nieuwe weg aan het inslaan is. “We proberen altijd ons uiterste best te doen op training”, opent Jérôme Decraemer het gesprek. “We weten dat we enkel op die manier ergens kunnen geraken. Dat leren we van de verschillende coaches die ons begeleiden. Tijdens wedstrijden proberen we altijd alles te geven, maar ook te leren uit onze fouten en te letten op werkpunten. Als het ons gevraagd wordt om met een hogere ploeg dan de U16 mee te trainen of te spelen, dan zeggen we niet graag neen.”

“De match tegen Geraardsbergen was onze grootste uitdaging tot dusver”

“De match met de One die we meespeelden tegen Geraardsbergen was één van de grootste uitdagingen tot dusver”, valt Wietse Deblauwe in. “Het was een echte mijlpaal, op onze leeftijd daar al staan. Het geeft ons nog meer honger en vertrouwen om verder te werken aan wat we bezig zijn. We willen allebei heel ver geraken met ons basketbal en hopelijk kunnen we later samen in de eerste ploeg van Zwevezele spelen.”

“We hebben goeie trainers en krijgen daardoor de juiste trainingen”

Want beide jongens kunnen de lokroep van andere ploegen heel goed van zich afschudden. “Waarom zouden we ver van huis trainen en spelen als we in Zwevezele alles kunnen beleven?”, gaat Jérôme verder. “Ik heb een heel sterke band met de andere spelers en heb een heel goed gevoel bij wat ik doe. De mensen hier zijn ook trots op ons. We hebben goede trainers, krijgen de juiste trainingen, werken heel hard en krijgen alle mogelijke kansen. Wat kan je nog meer verwachten?”

Ook Wietse ziet geen noodzaak om naar een andere club te trekken. “Ik speel al altijd basketbal in Zwevezele en ben hier enorm gelukkig. Waarom zou ik van ploeg veranderen als ik hier zoveel kansen en mogelijkheden heb? We spelen met de U16 en de U18 en kunnen ook meespelen in vierde en tweede provinciale en zelfs in tweede landelijke. Bij andere ploegen speel je vaak maar mee op je eigen leeftijd, maar hier kan ik veel meer leren en ervaring opdoen.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier