Basketploeg Oostkamp nipt onderuit

In het Antwerpse wou het blijkbaar niet goed lukken voor de Merels. © GF
Redactie KW

In het Antwerpse wil het blijkbaar niet goed lukken voor de Merels. Op de openingsspeeldag waren ze een helft lang de betere van titelkandidaat Gembo Borgerhout en zondagmiddag gingen ze pas in het laatste quarter onderuit op het veld van Soba Antwerpen.

Eén en ander betekent dat Oostkamp puntenloos op de laatste plaats staat en met een nul op drie zijn start heeft gemist. “Volgende week moet die nul weg”, orakelt coach Bruce Minne.

De wedstrijd begon opnieuw zeer voorspoedig voor de Merels. Na een 4-18 opener eindigde het eerste quarter op 11-26. De volgende quarters gingen echter verloren en ook de bonus smolt weg. Aan de rust (33-44) leek een eerste zege nog mogelijk, daarna ging het helemaal mis.

Rotatieproblemen

“Achter tegenslag wil ik me niet wegsteken”, aldus Bruce Minne, “maar het blijft wel ontmoedigend. We misten Cédric Berquin door een blessure en ook Jeroen Sercu was niet fit. Hij speelde echter wel en deed echt zijn best om het team weer op de rails te krijgen. Na het spannende derde quarter volgden fatale slotminuten. Met zeven man misten we rotatiemogelijkheden, we pakten nog een technische fout en verloren uiteindelijk nipt met 76-74.”

De kopjes gingen dus in extremis naar beneden, maar coach Minne roept op om positief te blijven en vooruit te kijken. Volgende zaterdag volgt alvast een nieuwe kans in te thuismatch tegen Sint-Niklaas.

Speelden: SERCU, BUYSSE 20, DE MEULEMEESTER 10, R. BERQUIN 18, SCHEIRS 15, Vande Walle 3, Veldeman, Maelegheer 8.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier