Basketliga ergert zich aan schadelijke uitspraken over BC Oostende

Sebastien Bellin (rechts) naast Brian Lynch, de coach van Charleroi. © BELGA
Redactie KW

De Pro Basketball League betreurt de uitspraken van Sebastien Bellin ?tijdens de rust in de marge van de wedstrijd tussen BC Oostende en Proximus Spirou Charleroi van afgelopen zaterdag ten zeerste. Ze noemt zijn uitspraken “misplaatste publieke kritiek”.

De Pro Basketball League benadrukt dat deze uitspraken van Bellin, algemeen manager van Charleroi, schade berokkenen aan beide clubs, “in het bijzonder aan coach Dario Gjergja en aan het Belgisch basketbal in het algemeen”. De liga vraagt beide clubs met aandrang om zich van elk publiek commentaar te onthouden.

“De clubs vragen de liga om actie te ondernemen en wij zullen zoals ons reglement bepaalt eerst en vooral een poging doen de clubs te verzoenen. Dit incident is niettemin het bewijs dat de bepalingen in het “charter of good conduct” binnen het huishoudelijk reglement, dat als basis dient om de collegialiteit tussen de clubs te bevorderen, integraal sanctioneerbaar ?gemaakt moeten worden?”, benadrukt Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League.

Concreet betekent dit dat de liga aan de clubs een voorstel zal doen naar aanleiding van de volgende algemene vergadering om bepalingen uit het “charter of good conduct” uit het huishoudelijk reglement te lichten en integraal op te nemen als sanctioneerbaar (binnen de reviewprocedure) in het disciplinair reglement van de PBL.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier