Basket Sijsele vervangt zijn Two-coach

Jan Huyghebaert, die vorig seizoen nog kampioen werd met ZwevegemDeerlijk in eerste provinciale, mag nu Sijsele Two van het behoud verzekeren in diezelfde reeks. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Jan Huyghebaert wordt de nieuwe coach van Basket Sijsele Two. Hij vervangt Kjell Willems.

Voor Jan Huyghebaert zijn de voorbije weken een enorme evolutie geweest. Hij werd vorige week ontslagen bij tweelandelijker ZwevegemDeerlijk en gaat nu al opnieuw aan de slag bij Sijsele Two, dat vecht tegen de degradatie in eerste provinciale.

Manager Rik Buysse noemt drie redenen voor de beslissing : “We willen absoluut onze Two-ploeg in eerste provinciale houden om de kloof met de One niet te groot te laten worden, we willen af van het heen- en weergedoe van de voorbije jaren en de groep is talentrijk genoeg om in eerste provinciale door te groeien.”

“Mijn eigen ontslag kwam als donderslag bij heldere hemel”, reageert Jan Huyghebaert. “Enkele dagen later belde Rik Buysse me en ik zegde toe, hoe groot de uitdaging ook is. Niet alleen ga ik een reeks lager aan de slag, de groep bestaat ook voornamelijk uit studenten die in januari in de examens zitten. We gaan er echter alles aan doen om Sijsele Two in eerste provinciale te houden.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier