Basket Sijsele Two en Avanti Brugge kruisen de degens in bekermatch

Jens Rappé.
Redactie KW

Nagenoeg alle competitiewedstrijden zitten erop, maar er is wel nog bekerbasketbal. Bij de mannen springt de halve finale tussen Avanti Brugge en Sijsele Two in het oog.

Het is een heruitgave van de finale van vorig jaar. Bij Avanti willen ze absoluut revanche voor die verloren finale, maar de Sijselenaren zijn op en top gemotiveerd om een tweede opeenvolgende beker mee te nemen naar ‘t Veld.

De heroïsche strijd van vorig jaar zit nog vers in het geheugen. In De Haan werd een heuse streekderby betwist waarbij Sijsele, toen ook kersvers kampioen in tweede provinciale, aan het langste eind trok. De oudere spelers van Avanti leken de tweede wedstrijd in evenveel dagen tijd minder goed te verteren dan de jeugd uit de burengemeente. Ze hekelden toen echter ook het feit dat de jongere One-spelers het Sijseelse team versterkten.

“Dat zal dit keer niet anders zijn”, weet Joachim Savat (23) van Sijsele nu al. “De One-mannen kwamen ook in de vorige ronde al in actie en zijn beter ingepast dan vorig seizoen. Bovendien is ook de rest van het team een jaartje ouder en voelen we elkaar steeds beter aan.”

Savat zelf dreigt natuurlijk aan speelminuten in te moeten boeten, maar lijkt daar niet zo zwaar aan te tillen. “Ik krijg sowieso mijn kans en de coach weet dat hij voor de volle 100 procent op mij kan rekenen als ik van de bank kom. Hopelijk kan ik het team dan op sleeptouw nemen en ons secure spel uitrollen. De goede band die de spelers met mekaar hebben, is een bijkomende troef.”

Een paar kilometer verder zijn ze er allesbehalve gerust in. “Als het deze keer wél lukt, zullen alle factoren gunstig moeten zijn”, vreest Jens Rappé (37), die jarenlang het Sijseelse shirt droeg. “De gezondheid en paraatheid van de spelers, een stevige portie geluk, de vorm van de dag, de goesting om er nog één keer stevig tegen aan te gaan… Alles moet vrijdagavond meezitten. Ik zie het zo: wij zijn opnieuw een jaar ouder, zij hebben weer een jaar meer ervaring. Maar inside zouden we ze pijn moeten kunnen doen en we willen absoluut die kers op de taart. Daarom zijn we de voorbije weken blijven doortrainen en tijdens die sessies werd over niets anders gesproken. Maar als Sijsele zijn One-jongeren weer laat aantreden, zijn we kansloos…” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier