Basket Crelan Kortrijk is kampioen in vierde provinciale C

Na een memorabele match heeft BCK uiteindelijk toch aan het langste eind getrokken in de match tegen Desselgem B. Desselgem vergalde ei zo na het geplande kampioenenfeestje, maar architect Wolf Vandenbulcke trok in de laatste twee minuten de situatie recht.

In de hele eerste helft demonstreerde Desselgem met hoge efficiëntie. In het eerste quarter zorgde Tobias Declercq ervoor dat de bezoekers niet uitliepen (16-18). Bij 17-22 kwam Dennis Carpentier in voor Crelan. Hij toonde meteen zijn waarde, al liep Desselgem toch nog uit tot 27-34 bij de rust.

Na de rust schakelde Crelan een versnelling hoger en kwam sterk terug (36-37). De diesel-bezoekers kwamen weer op temperatuur en maakten er 38-44 van. De vrees dat het feestje niet zou kunnen doorgaan, maakte in het laatste quarter plaats voor ‘het kan nog’. Vandenbulcke speelde met een snedigheid, waarvan de bezoekers naar adem hapten. Desselgem bleef taai aanklampen na 50-49 en 59-58, maar toen had alweer ‘the architect’ enkele goeie moves in petto.

Matthias Blauwblomme maakte het af, maar de eindstand 70-62 geeft wel een verkeerde indruk. 16 matchen gespeeld, alles gewonnen, Crelan kon meteen aan het kampioenenfeestje beginnen.