Basket Alumes Moorsele One stopt wegens te weinig spelers

Redactie KW

Basketploeg Alumes Moorsele One moet noodgedwongen stoppen met hun eerste ploeg, omdat er te veel spelers weg gaan. Hun tweede ploeg in vierde provinciale wordt volgend seizoen hun eerste ploeg.

Een basketploeg die moet stoppen door een gebrek aan spelers, je hoort het niet elke dag. Toch is het de realiteit bij Alumes Moorsele One. De ploeg werd vorig jaar tweede in 1e provinciale, na Iebac Ieper, en mocht over gaan naar tweede landelijke. Daar staat het dit seizoen op een twaalfde plaats en vecht het tegen de degradatie. Op dit moment zijn de meeste ploegen bezig met hun spelerskern voor volgend seizoen te versterken, maar in Moorsele gaan er dus te veel spelers weg.

Opklimmen met tweede ploeg

“Te veel spelers stoppen of verlaten de club”, zegt voorzitter Koen Grymonprez. ” Er waren twee mogelijkheden: ofwel gaan zoeken naar een bijna volledig nieuwe ploeg, ofwel stoppen. Het is onhaalbaar om zoveel nieuwe spelers te halen. De tweede optie was de beste oplossing. We zetten nu volop in op onze tweede ploeg in vierde provinciale. Met die ploeg willen we op termijn weer opklimmen naar eerste provinciale”, aldus voorzitter Koen Grymonprez.

Voormalig Zwevezele-coach David Hamers werd in principe binnen gehaald om de herenploeg van volgend jaar te coachen. Noodgedwongen wordt hij de nieuwe hoofdcoach van de dames in tweede landelijke. De meeste uitgaande transfers van Moorsele zijn al bekend. Joost Rappé en Alexander Vermeersch gaan naar K-Basket Kortrijk, Alexander Doens verhuist naar Iebac Ieper. Klaas Denoulet gaat naar Wikings Kortrijk, Sam Deconinck naar Zwevegem/Deerlijk. Jan Festjens en Cristophe Debommarez hangen wellicht hun schoenen aan de haak.

(FVD & BDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier