Avanti Dames Brugge clash voor dé topper

Eline Verbeest
Redactie KW

Komend weekend gaan de vrouwen van Avanti op bezoek bij de leider K-Basketteam Kortrijk in tweede landelijke. Avanti staat nu derde met een wedstrijd minder gespeeld en volgt op twee punten van Kortrijk.

Bij winst van de Bruggelingen doen ze nog volop mee voor de titel en springen ze zowaar naar de kop van het klassement. Maar daarvoor moeten ze minstens met twaalf punten verschil winnen, want in de heenronde verloor Avanti met 38-50 van Kortrijk. Het wordt dus naast nagelbijten ook nog een beetje rekenen zaterdagavond in sportcentrum Mimosa.

Naast het jeugdig enthousiasme kan Avanti ook rekenen op de ervaring van Eline Verbeest (31) uit Snellegem die enkele jaren geleden nog uitkwam bij eersteklasser Deerlijk, maar sedert begin dit seizoen tekende bij Avanti. “Met het oog op de titel wordt het zaterdagavond een heel belangrijke wedstrijd”, stelt ze. “Bij winst doen we volledig mee voor de titel en is alles nog mogelijk. Bij verlies is het over en uit vrees ik.”

Een voordeel voor Avanti is de kennis van Verbeest over dit Kortrijk. “Deze ploeg heeft nog weinig geheimen voor mij gezien mijn verleden. Het is een ploeg die soms heel agressief uit de hoek kan komen met enkele sterke individuen. Het zal kwestie zijn van zelf ook agressief te zijn en als het al eens iets minder gaat, niet het hoofd te laten hangen. Als we in ploeg kunnen blijven spelen, dan geef ik ons een grote kans om deze klip te omzeilen”, besluit ze zelfverzekerd.

(GD)

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur: K-Basketteam Kortrijk One – Avanti Dames One in SC Mimosa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier