Avanti Brugge helemaal klaar voor eerste wedstrijd in 25 jaar

10/09/16 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:30

Na een afwezigheid van 25 jaar speelt basketbalclub Avanti Brugge zondag voor zo'n 2.000 betalende supporters de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een absoluut record in de provinciale klasse. De wedstrijd zelf wordt een totaalevenement voor alle aanwezigen. Zo zal de MUG-heli landen naast de zaal. "Op deze manier willen we aan klantenbinding doen, het goede doel steunen én onze sponsors bedanken", zegt ondervoorzitter Philippe De Koster.

Avanti Brugge is zonder twijfel de grootste zaalsportclub die Brugge ooit gekend heeft. In 1950 kwam de ploeg voor het eerst in competitie, waarna heel wat successen volgden. Zo wonnen ze in 1978 de Beker van België, om het jaar nadien ook nog de Supercup aan hun prijzenkast toe te voegen. Avanti was in die tijd al revolutionair en telde als eerste Belgische club enkele Amerikaanse basketbalspelers in het team. De bekendste speler die de revue passeerde is ongetwijfeld Tony Parker senior, de vader van Tony Parker Junior, die al jarenlang grote sier maakt in de NBA (de Amerikaanse basketcompetitie) bij de San Antonio Spurs. Leuk detail: de superster zag het levenslicht in Brugge op het moment dat...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!