Avanti Brugge helemaal klaar voor eerste wedstrijd in 25 jaar

Redactie KW

Na een afwezigheid van 25 jaar speelt basketbalclub Avanti Brugge zondag voor zo’n 2.000 betalende supporters de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een absoluut record in de provinciale klasse. De wedstrijd zelf wordt een totaalevenement voor alle aanwezigen. Zo zal de MUG-heli landen naast de zaal. “Op deze manier willen we aan klantenbinding doen, het goede doel steunen én onze sponsors bedanken”, zegt ondervoorzitter Philippe De Koster.

Avanti Brugge is zonder twijfel de grootste zaalsportclub die Brugge ooit gekend heeft. In 1950 kwam de ploeg voor het eerst in competitie, waarna heel wat successen volgden. Zo wonnen ze in 1978 de Beker van België, om het jaar nadien ook nog de Supercup aan hun prijzenkast toe te voegen. Avanti was in die tijd al revolutionair en telde als eerste Belgische club enkele Amerikaanse basketbalspelers in het team. De bekendste speler die de revue passeerde is ongetwijfeld Tony Parker senior, de vader van Tony Parker Junior, die al jarenlang grote sier maakt in de NBA (de Amerikaanse basketcompetitie) bij de San Antonio Spurs. Leuk detail: de superster zag het levenslicht in Brugge op het moment dat zijn vader het mooie weer maakte bij Avanti. Vooral de sfeer tijdens de thuiswedstrijden was ongeëvenaard. In 1990 ging de ploeg echter over de kop. Verschillende keren werd nog geprobeerd om Avanti nieuw leven in te blazen, zonder succes. Tot nu. Voor de start van het nieuwe seizoen wordt niks anders verwacht dan de promotie. Daarbij wordt vooral gerekend op de oudere spelers met ervaring in eerste en tweede klasse die mee hun schouders onder het project zetten. Binnen tien jaar wil de club weer meedraaien op nationaal niveau.

Reis naar Miami

Met de steun van verschillende sponsors en een gemotiveerd bestuur slaagde de club erin de hype in Brugge te doen herleven. In aanwezigheid van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en schepen van sport Annick Lambrecht (sp.a) worden zondag 2.000 betalende supporters verwacht in het Bloso-complex in Assebroek voor de eerste officiële wedstrijd in 25 jaar. Op dit moment zijn nog niet alle beschikbare kaarten de deur uit, maar de verwachting is dat er voor een vol huis zal gespeeld worden. Ook aan de deur zelf zullen nog tickets beschikbaar zijn. Ongezien voor een club in vierde provinciale. “In normale omstandigheden vragen we geen inkom. Voor de eerste wedstrijd sinds onze heropstart wilden we echter iets speciaals doen en hielden we een actie voor 5 euro. Er zal sowieso plaats zijn voor iedereen”, vertelt ondervoorzitter Philippe De Koster. Voor die 5 euro krijgen de aanwezigen heel wat in ruil. Zo zullen ze een pakketje ontvangen met daarin een bon voor een gratis pakje frieten bij Quick én een flesje Tongerlo. Tijdens de wedstrijd is ook een gratis drankje voorzien. “Maar het beste moet nog komen”, glundert De Koster. “Na afloop van de wedstrijd zullen we een loting houden waarbij één toeschouwer een exclusieve reis naar Miami kan winnen. Inclusief een NBA-match van Miami Heat. Een fantastische prijs.”

MUG-heli

Wie een kaartje koopt voor de wedstrijd steunt rechtstreeks het goede doel. Voor deze galawedstrijd is gekozen voor de MUG-helikopter, die zondag voor de gelegenheid naast de zaal zal landen. “Het is de bedoeling dat we ook de rest van het seizoen dergelijke acties zullen houden om een goed doel te steunen. Dat gaat gepaard met een inkomprijs, maar het succes is in dit geval alvast overrompelend en boven verwachting. Bovendien is het een ideale manier om aan klantenbinding te doen en onze sponsors te plezieren. Dit is het bewijs dat Avanti Brugge nog steeds leeft in de regio”, besluit ondervoorzitter Philippe De Koster. Wie bij de wedstrijd aanwezig wil zijn kan nog tickets bestellen via het mailadres info@avantibrugge.be Voor meer info kan je ook terecht op www.avantibrugge.be of de gelijknamige Facebookpagina. Aan de deur zullen er nog tickets beschikbaar zijn. De wedstrijd start om 11 uur. Tegenstander Zedelgem B is alvast gewaarschuwd. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier