Avanti Brugge Dames rekent op BC Knokke voor de titel

Thea Debbaut.
Redactie KW

Schenkt BC Knokke One komend weekend de titel aan de dames van Avanti Brugge One in tweede landelijke? Het antwoord hierop zullen we weten na afloop van de wedstrijd tussen Knokke en K-Basketteam Kortrijk One van komende zaterdag. Bij winst van de thuisploeg ligt de weg open voor Avanti, dat iets later aan zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Houtem begint.

Kortrijk staat bovenaan het klassement met evenveel punten als Avanti, maar heeft een positief puntensaldo ten opzichte van de Bruggelingen en is dus in het voordeel bij een gelijke stand. “En toch was al dit gegoochel met cijfers niet nodig geweest, had Rupel Boom afgelopen zaterdag de wedstrijd op Kortrijk gewoon afgemaakt. Maar het heeft niet mogen zijn”, sakkerde de Brugse coach Eric Van Craeymeersch. “Op zes seconden van het einde stonden de Antwerpenaars met 90-92 voor en kregen ze een bonus vrijeworp. Ze wierpen die binnen maar er was één man in de zaal die een voetfout zag en laat dat net de scheidsrechter zijn. Conclusie, punt afgekeurd, Kortrijk sleept er nog een verlenging uit, Boom gaat ten onder en wij zien onze titelkansen in rook opgaan.”

Wie zeker geen schuld treft mocht het nog mislopen voor Avanti, is Thea Debbaut, de boomlange forward van de Brugse formatie. In de statistieken van dit seizoen staat ze op de tweede plaats voor wat betreft de meest doeltreffende speelsters met 353 punten. “Dat zijn maar statistieken en dat zegt niet zoveel”, lacht ze bescheiden. “Maar het klopt dat mijn seizoen toch wat stabieler was dan vorige jaren. Dit seizoen vielen mijn punten inderdaad iets vlotter binnen. Dit heeft ook alles te maken met de aanwezigheid van Eline Verbeest, die de nodige aanvallende aandacht naar zich toetrekt waardoor ik inside meer ruimte krijg en makkelijker tot scoren kom.”

Over het seizoen zelf is Thea ook meer dan tevreden. “We hebben bijna een perfect seizoen gespeeld en het is nu niet te begrijpen dat we misschien nog naast die prijs zullen grijpen. Een scenario zoals het zich heeft afgespeeld in Kortrijk kan niemand schrijven, maar toch is het gebeurd. Op twee korven na de titel missen zou heel jammer zijn. Veel dichter dan dit kunnen we er niet bij komen. Maar ik heb nog hoop.”

“Volgens goed ingelichte bronnen zouden de meisjes van Knokke supergemotiveerd zijn om Kortrijk te kloppen. De wedstrijd start net voor onze partij, maar ik ga niet kijken want ik wil mij focussen op de wedstrijd tegen Houtem. We mogen niets aan het toeval overlaten en moeten geconcentreerd blijven want Houtem heeft ook nog de punten nodig om barragematchen te vermijden. Het belooft een heel warm basketbalweekend te worden”, besluit ze strijdvaardig. (GD)

Zaterdag 14 april om 16 uur: Knokke One – Kortrijk One.

Zaterdag 14 april om 19 uur: Brugge One – Houtem Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier