Ann Wauters en Los Angeles Sparks veroveren de Noord-Amerikaanse baskettitel

© BELGA
Redactie KW

Ann Wauters uit Bellegem heeft samen met de Los Angeles Sparks de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie voor vrouwen (WNBA) gewonnen.

De LA Sparks wonnen, zonder dat Wauters in actie kwam, de vijfde en laatste finalewedstrijd tegen de Minnesota Lynx met 77-76. De Sparks winnen hun eerste titel sinds 2002 en de derde in de geschiedenis van de ploeg. “We hebben het gedaan!!! 2016 champs”, postte Wauters op Twitter als boodschap bij een foto van een vierende ploeg.

De Minnesota Lynx hadden de vierde wedstrijd gewonnen op zondag in het Staples Center in Los Angeles met 79-85, waardoor het in de play-offs mooi gelijk opging (2-2). Vrijdag wonnen de Sparks met 92-75, nadat ze de openingswedstrijd verrassend wonnen in Minneapolis met 76-78. De tweede wedstrijd werd dan weer gewonnen door de Lynx met 79-60.

De Lynx stonden voor de vijfde keer in zes jaar in de finale en mikten op een vierde titel, voor de Sparks was het de eerste finale sinds 2003, zij wonnen het kampioenschap al in 2001 en 2002.

Ann Wauters en Los Angeles Sparks veroveren de Noord-Amerikaanse baskettitel

Voor Ann Wauters was het haar tweede WNBA-finale, in 2008 verloor ze de eindstrijd met de San Antonio Silver Stars. Wauters werkte haar negende WNBA-campagne af. Ze droeg eerder ook het shirt van Cleveland Rockers, New York Liberty en Seattle Storm.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier