Ann Wauters en Los Angeles Sparks bereiken finale van de WNBA

05/10/16 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:12

De Los Angeles Sparks, de club van Ann Wauters, hebben zich dinsdag verzekerd van een ticket voor de finale van de WNBA, de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie voor vrouwen.

Ann Wauters en Los Angeles Sparks bereiken finale van de WNBA

© BELGA

LA nam in de halve finales in vier duels (best-of-five) de maat van Chicago Sky. De Sparks gingen in de Allstate Arena in Rosemont met 75-95 winnen bij Chicago en kwamen in de serie zo op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong. Wauters kwam dinsdag niet in actie. In de finale nemen de Sparks het op tegen Minnesota Lynx, die in hun halve finale te sterk waren voor Phoenix Mercury. De Lynx staat voor de vijfde keer in zes jaar in de finale en gaan op zoek naar hun vierde titel, voor de Sparks is het hun eerste finale sinds 2003, zij wonnen het kampioenschap in 2001 en 2002. Voor Wauters zelf wordt het haar tweede WNBA-finale, in 2008 verloor ze de eindstrijd met de San Antonio Silver Stars.

Het eerste finaleduel (best-of-five) wordt op zondag 9 oktober op het veld van Minnesota afgewerkt, ook duel twee (op dinsdag 11 oktober) wordt daar gespeeld. Voor de derde wedstrijd is LA gastheer (14 oktober), eventuele vierde (16 oktober) en vijfde (20 oktober) staan respectievelijk in LA en Minnesota gepland.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!