Ann Wauters blijft bij Castors Braine zolang Europees avontuur voortduurt

© BELGA
Redactie KW

Ann Wauters blijft bij Castors Braine zolang het Europese avontuur van de club blijft voortduren. Dat heeft ze donderdag bevestigd op een persconferentie.

Eerder op de dag raakte bekend dat de 35-jarige Bellegemse voor enkele maanden aan de slag gaat bij het Turkse Galatasaray, maar die overstap heeft ze nog even uitgesteld. Ze is dus wel degelijk van de partij in de laatste groepswedstrijd van Castors van komende woensdag in de Euroleague in en tegen het Russische Orenburg.

Wauters maakte begin september de overstap van het Franse Villeneuve d’Asq naar Castors Braine. Nu zal Belgiës beste speelster ooit het seizoen volmaken bij het Turkse Galatasaray, waar ze al in 2012-2013 aan de slag was. Daarna is het de bedoeling terug te keren naar Castors met het oog op het seizoen 2016-2017.

“Sportieve uitdaging grijpen”

“Ik was erg verrast toen Galatasaray me contacteerde, maar ik ben er wel meteen over beginnen nadenken. Ik ben 35 en het einde van mijn spelerscarrière komt dichterbij. Als zo’n kans zich voordoet, moet je die grijpen, voor de sportieve uitdaging. Mijn prioriteit is en blijft echter Castors Braine. En met het resultaat van gisteren (de zege tegen Bourges, nvdr), hebben we nog een kans om ons voor de Eurocup te plaatsen. Ik wilde het team niet in de steek laten en met Galatasaray (dat zich in de andere groep voor de kwartfinales van de Euroleague plaatste) is alles een weekje uitgesteld.”

Om alsnog door te stoten in de Eurocup (de top vier mag naar de kwartfinales van de Euroleague, de nummers vijf en zes worden opgevist in de Eurocup) moeten Wauters en co woensdag gaan winnen in Orenburg en hopen op een nederlaag van Bourges bij Gerona. “Daar gaan we alles aan doen. Als er voor Braine geen Euroleague of Eurocup meer is, volgt er voor mij een nieuwe uitdaging in de Turkse competitie. Braine heeft zelfs zonder mij de kwaliteiten en de capaciteiten om opnieuw de dubbel (titel-beker) te pakken in België. Ik bedank de voorzitter, die de situatie begreep. Er is wederzijds respect en dat is een goede basis om op lange termijn samen te werken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier