Ann Wauters (Bellegem) wil leegte op erelijst opvullen ten koste van het Castors Braine van Kim Mestdagh (Ieper)

© BELGA
Redactie KW

De Belgische club Castors Braine (met de Ieperse Kim Mestdagh) neemt het donderdag 19 maart om 20 uur op in de heenwedstrijd van de finales van de Eurocup basketbal voor vrouwen op tegen ESBVA, de Franse club van Ann Wauters, die in Bellegem woont. Een week later wordt de terugwedstrijd gespeeld in de Spiroudôme in Charleroi voor 6500 toeschouwers. Beide clubs kunnen voor het eerst in hun geschiedenis een Europese trofee winnen. Voor Wauters is het de enige trofee die nog ontbreekt op haar palmares.

Op 34-jarige leeftijd heeft Wauters in clubverband bijna alles gewonnen. De Belgische vedette won titels en bekers in Frankrijk, Spanje, Rusland en Turkije. Ze won ook vier keer de Euroleague. Enkel de Eurocup ontbreekt nog. Behalve de ligging vlakbij haar woonplaats in Bellegem, was die leegte op haar erelijst doorslaggevend voor haar keuze om de kleuren van de club uit Villeneuve d’Ascq te verdedigen. “Onze ploeg bestaat uit tien getalenteerde speelsters”, wuift Wauters haar sleutelrol weg. “We vormen een zeer goede groep. Maar als ik mijn ervaring kan gebruiken, zal ik dat zeker doen. Vooral om negatieve druk te vermijden. Die finale is zeer belangrijk voor ons.”

Zondag werd ESBVA (Villeneus d’Ascq) uitgeschakeld in de halve finales van de Franse beker (het verloor met 58-70 van Bourges, een club die speelt in de Euroleague). “We merkten in die wedstrijd dat er een enorm verschil is met teams die in de Euroleague spelen. Ons doel is om de top vier te halen in het Franse kampioenschap, maar tegen clubs als Montpellier of Bourges is het moeilijk. De Eurocup winnen is een zeer goede kans voor ons om dit seizoen een beker mee naar huis te nemen. Die kans laten we niet zomaar liggen,” zegt de 1m93-lange Wouters.

Kansen 50-50

Zowel Castors Braine als ESBVA verloren maar één keer op weg naar de finale. De ervaring in wedstrijden op dit niveau maakt van Villeneuve d’Ascq wel de favoriet. Een etiket dat coach Frédéric Dusart niet graag opgekleefd krijgt: “Het is 50-50. Braine is een uitbundige ploeg en is de meest aanvallende ploeg van de Eurocup. Wij hebben de op een na beste verdediging. Zij scoren 82 punten per wedstrijden. Het is aan ons om goed te verdedigen. Zij eindigden als eerste op de ranglijst van de heenronde van de Europese campagne. Wij eindigden tweede. Zij hebben het voordeel van de thuiswedstrijd in de terugronde. Nee, wij zijn niet de favorieten.”

Ann Wauters (Bellegem) wil leegte op erelijst opvullen ten koste van het Castors Braine van Kim Mestdagh (Ieper)


© BELGA

Bij Castors Braine is Kim Mestdagh (foto boven) erg bepalend. Ann Wauters raadt de 25-jarige Ieperse aan om het volgend seizoen in het buiteland te proberen.

De heenwedstrijd in Frankrijk wordt donderdag 19 maart om 20 uur gespeeld, voor de terugwedstrijd op 26 maart wijkt Castors Braine uit naar de Spiroudome in Charleroi.

(BELGA)

Ann Wauters (Bellegem) wil leegte op erelijst opvullen ten koste van het Castors Braine van Kim Mestdagh (Ieper)


© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier