Ann Wauters (Bellegem) wil leegte op erelijst opvullen ten koste van het Castors Braine van Kim Mestdagh (Ieper)

19/03/15 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Kw

De Belgische club Castors Braine (met de Ieperse Kim Mestdagh) neemt het donderdag 19 maart om 20 uur op in de heenwedstrijd van de finales van de Eurocup basketbal voor vrouwen op tegen ESBVA, de Franse club van Ann Wauters, die in Bellegem woont. Een week later wordt de terugwedstrijd gespeeld in de Spiroudôme in Charleroi voor 6500 toeschouwers. Beide clubs kunnen voor het eerst in hun geschiedenis een Europese trofee winnen. Voor Wauters is het de enige trofee die nog ontbreekt op haar palmares.

Op 34-jarige leeftijd heeft Wauters in clubverband bijna alles gewonnen. De Belgische vedette won titels en bekers in Frankrijk, Spanje, Rusland en Turkije. Ze won ook vier keer de Euroleague. Enkel de Eurocup ontbreekt nog. Behalve de ligging vlakbij haar woonplaats in Bellegem, was die leegte op haar erelijst doorslaggevend voor haar keuze om de kleuren van de club uit Villeneuve d'Ascq te verdedigen. "Onze ploeg bestaat uit tien getalentee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!