Amerikaanse jongeren uit Cape Cod op bezoek in Kortrijk

We zien de jonge Amerikanen in de genummerde grijze baskettruitjes en hun begeleiders met enkele medewerkers en sympathisanten. Organisator Tom Ghiesmans staat uiterst links. De Kortrijkse sparringpartners speelden in het rood. © Santy Johan
Redactie KW

Een groep jonge Amerikanen en hun begeleiders verblijven van 14 tot 22 april bij gastgezinnen in Kortrijk.

Een team van de Kortrijkse Sports Ambassadors stelde een toeristisch programma samen, gecombineerd met een paar basketactiviteiten. “Al jaren reizen Belgische basketdelegaties om de twee jaar naar de States voor een soort inleefreis, waarbij ze een deel overnachten bij gastgezinnen in Cape Cod”, aldus Tom Ghiesmans. “Volgend jaar vertrekken we weer met een groep van een dertigtal jongeren van de geboortejaren 2002 en 2003. Eindelijk lukte het om nog eens een Amerikaanse delegatie naar België te halen.”

“We lieten hen met onze cultuur kennismaken”, vertelt Thomas Detavernier. “Zondagavond zijn we naar de voetbalmatch van KV Kortrijk tegen Racing Genk gaan kijken. Maandag ging de groep naar Parijs, dinsdag naar Brugge en daarna nog naar Kortrijk, Gent, Ieper en Brussel. Op dinsdag- en woensdagavond werden vriendschappelijke matchen gespeeld. We maakten ten slotte op donderdag van de gelegenheid gebruik om ouders en jongeren te triggeren om volgend jaar naar de States mee te gaan.”

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier