Alweer nipt verlies voor Oostkamp

Ondanks de beloofde versterking lukte het Oostkamp niet de winst mee naar huis te nemen. © VDB

Tegen een rechtstreekse tegenstander in de degradatiestrijd verloor Oostkamp andermaal met een klein verschil. Melsele won zijn thuismatch met 93-90. Deze keer kon coach Minne eindelijk rekenen op de beloofde versterking, maar dat volstond net niet voor puntenwinst.

Bruce Minne, en met hem de hele Oostkamp-entourage, slaakte een zucht van opluchting toen vrijdagavond het licht op groen sprong voor de inzetbaarheid van Milos Macura, de boomlange center (2m10) die voor de extra rotatiemogelijkheden zou zorgen.

De Merels begonnen aan een hoog tempo, maar de tegenstander deed dat eveneens en het evenwicht was perfect, zowel na het eerste quarter als bij de rust. Ook daarna gaven de bezoekers geen krimp, en op een goeie vijf minuten voor het einde zat de broodnodige zege er nog perfect in: 83-84.

Defensief

Het verhaal van de laatste weken herhaalde zich echter; key players zoals Buysse en De Meulemeester, scoorden de nodige punten, maar kwamen defensief te kort om de thuisploeg af te stoppen. Ook Macura kon niet verhinderen dat de tegenstander boven de 90 punten uitkwam.

Door het verlies van de andere degradatiekandidaten blijft de hoop leven in de Valkaart. Op de volgende speeldag (thuis tegen Oxaco Boechout) kan maar beter gewonnen worden, anders zal het degradatiespook met geen stokken meer buiten te krijgen zijn.

Quarterstanden: 28-28/48-48/72-70/93-90.

Speelden voor Oostkamp: SERCU 2, BUYSSE 19, DE MEULEMEESTER 21, BERQUIN C. 16, KAMEN 18, Macura 6, Vande Walle 3, De Boysere 2, Veldeman 3.