Allereerste Belgian All Star Game op internationaal jeugdbasketbaltornooi

Vorig jaar won de U19 van BC Oostende Basket@Sea het prestigieuze X-mas Tournament. © Twitter @basketatsea
Redactie KW

Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december strijken opnieuw meer dan 120 jeugdploegen uit 17 verschillende landen neer in Zuid-West-Vlaanderen voor het indrukwekkende X-mas Tournament. Nieuw dit jaar is een Belgian All Star Game met de beste homegrown spelers uit de eerste klasse.

Net als vorig jaar lokte de organisatie van het X-mas Tournament dat plaatsvindt in Kortrijk, Zwevegem en Deerlijk, Wevelgem, Dottenijs, opnieuw tientallen ploegen uit alle uithoeken van de wereld naar ons land. Met vertegenwoordigers uit maar liefst 17 landen in negen verschillende categorieën is de crème van het jeugdbasketbal vertegenwoordigd. Ook de absolute Belgische top tekent present voor het prestigieuze tornooi.

Om haar ambities nog meer kracht bij te zetten, organiseert het X-mas Tournament in samenwerking met de Pro Basketball League op donderdag 28 december voor het eerst een Belgian All Star Game. In een best of the best-wedstrijd zullen de beste Belgische basketters uit de eerste klasse elkaar stevig bekampen.

https://www.youtube.com/watch?v=0Q4yXKLzO-s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier