Basketbal: Coach Peter Castelein van Duva Fruit Gistel-Oostende even terug in Wevelgem voor derby

Redactie KW

Hoe zou het nog zijn met Peter Castelein? Het antwoord is: goed. Beter alvast dan de voorbije seizoenen toen hij met Basket Team Wevelgem weliswaar sportieve successen boekte, maar die door extrasportieve beslommeringen werden overstemd.

Zaterdag zal dat zeker nog eens door het hoofd van de 48-jarige Waregemnaar spoken, want dan is hij met Duva Fruit Gistel te gast in de Wevelgemse evenementenhal De Schelp, waar het vroegere Power zijn thuismatchen afwerkte en waar Terra Mia Cope Invent Wevelgem de tegenstander is.

„Ik mag dan wel een groot deel van dat Wevelgemse negatieve (BT Wevelgem ging failliet, red.) verhaal hebben meegemaakt, ik kom er altijd graag terug. In dat viereneenhalf seizoen heb ik namelijk ook erg veel mooie momenten meegemaakt: sportief behoorden we steevast tot de top, zelfs met beperkte middelen. Elk jaar opnieuw moesten we verjongen, maar toch haalden we telkens de play-offs. En daarin deden we mee, hé!”

„Ik ben nu bijna één jaar bezig in Oostende en ik jeun me enorm: ik kan er mijn ding doen – met de jeugd werken – en word door iedereen gesteund. Ook door grote baas Johan Vande Lanotte en Philip Debaere, de manager van Base Oostende. Beiden komen trouwens regelmatig naar Gistel kijken, wat aantoont dat ze ons project van nabij volgen. Ik kan dus niet klagen. Al was ik wellicht nooit in Oostende terechtgekomen als ik in Wevelgem dezelfde middelen had gekregen. De ambitie om daar ook een basketschool op poten te zetten was er, maar financieel gezien was het niet haalbaar. Jammer, want in een basketgemeente als Wevelgem had een basketschool niet misstaan.” (Axel Vandenheede)

Zaterdag 12 december om 20.30 uurTMCI Wevelgem One – Duva Fruit One Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 11 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier