Basketbal: Bram Verdickt dient zijn ontslag in bij BBC De Westhoek Zwevezele

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele is in een zware storm terecht gekomen. De eerste ploeg verloor vorige week voor de vijfde keer op rij en deze week dienden secretaris Johan Van De Putte en speler Bram Verdickt hun ontslag in.

“Er zijn over mijn vriendin en mij zaken verteld die niet door de beugel kunnen”, legt Bram Verdickt, die aan zijn derde seizoen bij Zwevezele was begonnen. “Ik heb maandag mijn sporttas meegegeven met een ploegmaat en ik zal niet meer opdagen in Zwevezele. Het vertrouwen is verbroken.”

Enkele dagen daardoor had ook al secretaris Johan Van De Putte zijn ontslag ingediend. “Basketbal is voor mij een hobby en als je je daar niet meer goed bij voelt, dan stop je er beter mee”, legt Van De Putte uit, die benadrukt dat zijn ontslag niets te maken heeft met het moeilijke seizoen dat de eerste ploeg doormaakt.

Voorzitter/manager Peter Casteleyn betreurt het vertrek van zijn secretaris en Bram Verdickt, maar wenst niet verder in te gaan op hun ontslag.

Opvallend: dit seizoen zijn er al vier mensen vertrokken bij de Zwevezeelse tweedenationaler. In de voorbereiding vertrok Brian Heinle naar eersteklasser Optima Gent en vorige week werd het contract met center Jack Mulowayi verbroken.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier