Basket – Zwevezele wint eerste wedstrijd

Zwevezele heeft de eerste wedstrijd van de halve finale makkelijk gewonnen. Het versloeg Waregem met 64-81.

Waregem en Zwevezele staan wat verrassend in de halve finale van de playoffs. Waregem plaatste zich ten koste van titelfavoriet Fleurus, Zwevezele schakelde in drie spannende partijen Brussels uit.

Ondanks het drukke programma van de voorbije dagen is van vermoeidheid weinig sprake. Zwevezele komt op voorsprong met een dunk van Renaud Leclercqs. Maar de partij gaat wel gelijk op.

Halfweg het tweede kwart scoort Wouter De Wilde de 30-31.

De Wilde krijgt helemaal op het einde van de eerste helft dan nog een ferme tik tegen de neus. Er komt heel wat bloed aan te pas maar De Wilde kan nog wel terugkeren. De bezoekers gaan ondertussen wel rusten bij 35-40.

Waregem begint goed aan de tweede helft met scores van De Wilde en Sander Deleersnyder. Maar dan valt de thuisploeg compleet stil. Zwevezele pakt uit met een 28-3 tussenspurt onder impuls van een schitterende Laurent Lhote. Lhote bepaalt het tempo en geeft de ene assist na de andere. Zwevezele op vijf minuten tijd van een 39-42 achterstand naar een 42-70 voorsprong.

De partij is meteen beslist. In een overbodig vierde kwart kan de thuisploeg de score nog binnen de perken houden. Het wordt uiteindelijk 64-81. Zwevezele wint wedstrijd 1 en kan zich vrijdag in eigen zaal verzekeren van een plaats in de finale.