Basket – Waregem wint eerste West-Vlaamse derby

Bent Waregem heeft de eerste confrontatie van het seizoen tot een nipt, maar goed einde gebracht. Op het veld van Zwevezele gingen de mannen van Kris De Pauw met 71-72 winnen.

Beide ploegen willen in de top-acht eindigen, die recht geeft op een ticket voor de eindronde. Waregem sloot een samenwerkingsakkoord met Okapi Aalstar, en ging vooral shoppen in de lagere reeksen. Zwevezele versterkte zich gevoelig ten opzicht van vorig seizoen, met o.a. 3 spelers van Waregem en Laurent Lhote, ex-Oostende.

De eerste helft verliep gelijk op, waarbij Zwevezele vooral kon rekenen op Verdickt, Dobbelaere en Bobb. Bij Waregem was vooral de jonge guard Jorn Steinbach onhoudbaar. De bezoekers liepen acht punten uit, maar bommen van Verdickt en een onzichtbare Joeri Bourdeaux hielden Zwevezele in de wedstrijd. Steve Robeyst, overgekomen van Wevelgem, liet de ruststand noteren bij 33-40.

Zelfde verhaal in de tweede helft, met Zwevezele dat voortdurend op achtervolgen was aangewezen. In het vierde kwart, dat getekend werd door gevechtsbasket, sloop de thuisploeg dichterbij vanop de vrijworplijn. Lhote shotte de 71-71 binnen, maar Waregem had het laatste woord met een vrijworp van Steinbach. In de aanval van de laatste kans kreeg Verdickt een aanvallende fout tegen gefloten.

“Mijn mannen waren iets te gemotiveerd, waardoor er een aantal totaal niet in de match zaten. Dat knaagde aan het vertrouwen,” verklaarde Zwevezelecoach Tom Poppe.

Zijn opponent Kris De Pauw keek tevreden na de nipte zege. “Na de bekernederlaag tegen Gistel waren ze supergemotiveerd, maar we wisten wel dat dit een close game zou worden. Nu, we hebben uiteindelijk wel verdiend gewonnen.”