Basket – Sharon Drucker komt tot overeenkomst met BC Oostende

Redactie KW

Sharon Drucker heeft donderdagavond eindelijk zijn ja-woord kunnen geven aan BC Oostende. De Israeliër had juridische problemen met zijn nieuwe werkgever Fortitudo Bologna.

Drucker tekende een contract bij de Italiaanse eersteklasser, maar was na een bestuurswissel niet meer gewiest. Dat ging niet zonder slag of stoot, de Israeliër lag in een juridische knoop met Bologna (zoals dat de vorige keer het geval was met Vilnius), en raakte daar pas deze week uit.

Ondertussen was hij op basketkamp bij de San Antonio Spurs, maar had hij wel contact met Oostende, ondermeer met zijn vroegere assistent Umberto Badioli. “Hij wenste me geluk met de wedstrijd tegen Liberty Moskou.” Badioli is vanavond tegen Luik voor het laatst headcoach. Zondag komt Drucker voor het eerst de training leiden, dinsdag is hij de sportieve baas voor de Eurocupwedstrijd in Le Havre.

Borstel door de spelerskern

Het bestuur ging ondertussen met de grove borstel door de spelerskern. Ljubotina bracht te weinig onder borden, en wordt vervangen door Nick Fazekas, een center van 2m10, die voor de University of Nevada, La Clippers en Dallas Mavericks uitkwam. Hij trainde mee met de Denver Nuggets, maar werd daar niet weerhouden.

Ook Jimmy Baxter mag zijn kastje leegmaken. Aangetrokken als de grote vedette, bleek hij vooral over de allures te beschikken, en slechts bij vlagen over de sportieve invulling van zijn status. Oostende hoopt in zijn plaats Devin Green te kunnen binnenhalen. Green heeft een NBA-verleden bij de San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers en Miami Heat, en speelde al bij Keulen en Teramo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier