Basket: Memi Becirovic nieuwe coach Oostende

Redactie KW

De Sloveen Memi Becirovic wordt de nieuwe head coach van BC Oostende. Dat maakte de West-Vlaamse basketbalclub donderdag bekend. De 48-jarige Sloveen tekende een contract voor 1 seizoen. Vorige week besliste de club nog om de samenwerking met coach Umberto Badioli stop te zetten.

Na een 3 uur durend gesprek woensdagavond met het bestuur van BC Oostende werd rond middernacht beslist om in zee te gaan met Becirovic. Donderdagochtend zette Becirovic na een gesprek met de assistent-coaches Jaumin en Declerq zijn handtekening voor een verbintenis voor het seizoen 2009-2010.

“Becirovic staat gekend als een harde werker met een hoge trainings intensiteit, als een vaderfiguur, die zowel slaat als zalft en vooral als een coach die zeer goed de sterke en zwakke punten van zijn spelers kan inschatten en benutten. Hij wordt alom geprezen door ex-spelers voor zijn open manier van communiceren”, klinkt het bij Oostende.

Becirovic behaalde in 2007 in zijn land de dubbel met Helios Domzale en in 2008 de Oekraïnse dubbel met Azovmash Mariupol. Hij coachte ook onder meer Olimpija Ljubljana (Euroliga) en Rimini.

Oostende eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende zevende plaats in eerste klasse en hoopt onder leiding van Becirovic opnieuw in de top te kunnen meedraaien. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier