Basket DS Waregem speelt met gemak BG Willebroek naar huis

Met een eindstand van 81-45 is duidelijk dat Willebroek met moeite aan tot aan de schouders kwam van DS Waregem.

Declercq Stortbeton Waregem, met de nipte nederlaag van vorig jaar nog in het achterhoofd, nam de beste start, 9-3. Willebroek kon milderen via Katrien Vercauteren. Onder leiding van de Amerikaanse Dowdell kon Waregem een eerste kloofje slaan na 10 minuten, 19-8. In de tweede periode sputterde de motor van Waregem. Pas na 4.58 min kon het zijn eerste punt maken vanop de vrijworplijn. Pas na 6 minuten sloeg de vlam terug in de pan en liep de thuisploeg nog 13 punten uit via de alom tegenwoordige Dowdell (21 punten en 10 rebounds in de eerste helft). 37-24 ruststand. Na de koffie slaagde Willebroek er niet in een vuist te maken tegen een secuur verdedigend Waregem. De thuisploeg moest slechts 9 punten toestaan in de derde periode, 61-33. In de slotperiode ontbond Maja Vucurovic (21 punten waarvan 19 in de tweede helft) haar duivels en deed de thuisploeg uitlopen tot 40 punten na 3.30 min in het vierde quarter, 73-33. Tijd voor coach Marc Foucart om iedereen speelgelegenheid te geven. Enkel Katrien Verkauteren (12p) en Eveline Decroos (14) bij de bezoekers konden wat weerwerk bieden. Waregem lijkt klaar voor het grote werk die er aan komt.

Quarterstanden: 19-8/37-24/61-33/81-45

Waregem: Meylemans 5, Raman 6, Celus 14, Delmulle, Dowdell 23, Vucurovic 21, Capoen, Biebuyck 1, Devliegher 4, Deyaert 7.

Willebroek: Hendrickx 2, Lauwers 5, Vercauteren 12, Bumba, Beaurang, Kazadi 5, Bijnens, Decroos 14, Custermans 7.