Basket – BCO wint vier op een rij

BC Oostende groeit naar zijn play-off vorm toe. Tegen Luik pakte het zijn vierde zege op rij. Moeizaam, weliswaas, ondanks de 83-77 eindscore

Oostende kwam uit een bye-week, en dat was eraan te merken. De ploeg miste gretigheid in verdediging, en scherpte in de aanval. Alleen Draper was bij de les, maar bij Luik stond een echte ploeg op het terrein. 17-25 na het eerste kwart was een teken aan de wand. Vooral Larry Owens was een gesel voor de Oostendse defense. Hij scoorde 14 punten in de eerste helft, bij de rust stond het 38-46.

Na de rust maakte Oostende eindelijk een vuist. Een 9-0 onder impuls van Veselin petrovic bracht hen voor het eerst op voorsprong, 55-54. Bij het begin van het vierde kwart duwden Draper en vooral Robert Hite even door. Hite zou met 24 punten een groot aandeel hebben in de overwinning. Luik zat door zijn beste krachten heen, na een zware Europese overwinning. Oostende stelde op de vrijworplijn de zege veilig, 83-77.

BC Oostende : Hicks 4, Hite 24, Draper 15, Petrovic 12, Paunic 11, Bosco 3, Haryasz 10, Bauer 4.

Luik : Owens 23, Collette 3, Cage 15, Hill 15, Thomas 4, Fields 3, Wilson 12, Poole 2.