Basket – BCO wint tweede opeenvolgende keer

Zou BCO eindelijk het goede ritme te pakken hebben ? Het pakte tegen Leuven wel zijn tweede opeenvolgende zege, maar elke week moet de ploeg dezelfde conclusie trekken : er blijft werk aan de winkel.

Het draait lekker bij Leuven dit seizoen en dat tonen de bezoekers ook. Van alle hoeken en kanten gooien de Leuvenaars raak, maar de thuisploeg bijt van zich af en bij 21-19 komt Oostende op voorsprong.

Een aangenaam eerste kwart, met een hoge score, 28-25.

Bij 40-40 zet BCO een 10-0 neer, 50-40, maar de voorsprong aan de rust is slechts 7 punten, want een driepunter van Miller gaat er nog in op de buzzer, 50-43.

In het derde kwart smelt die Oostendse voorsprong meteen weg. De slordigheden en foute passes stapelen zich op, het loopt stroef bij de kustploeg, te weinig rebounds, defensief kan het nog stukken beter. Het gaat wel gelijk op, Bitee scoort de 59-60, maar vanaf de vrijworplijn loopt het echt niet vlot bij Leuven. Bij 80-76 en op een halve minuut van het einde kan Fazekas de wedstrijd definitief beslechten, maar hij mist onbegrijpelijk. Zo kan Leuven het de thuisploeg nog echt lastig maken in die eindfase. Green legt de eindscore vast vanop de vrijworplijn, 81-79. Volgende woensdag moet Oostende Europees aan de bak in Bologana.