Basket – BCO verliest Europees in Bergen

BC Oostende heeft zijn tweede nederlaag geleden in de Eurochallenge. Het ging met 71-68 onderuit bij Bergen. Het was voor het eerst dat twee Belgische ploegen in Europees verband tegenover elkaar stonden.

Oostende begon het best aan de wedstrijd, met een sterke Darell Mitchell. Hij moet het gewicht van de spelverdeling voorlopig alleen dragen, nu Tre Kelley definitief ontslagen is. Na het eerste kwart stond het 11-22. Oostende stoomde door naar 21-30, maar toen verstomde het shotkanon. Bovendien kwamen Mitchell en Serron in foutenlast. Op het einde van het derde kwart kwam Bergen voor het eerst gelijk bij 50-50.

Fouten deden Oostende verder de das om. Een onsportieve fout van Ebong, de vijfde van Mitchell en een technische voor Jaumin zetten Bergen op weg naar een 65-56 voorsprong, met nog vier minuten op de klok. Twee bommen van Green zorgden voor een zinderende slotfase. Bergen scoorde vanop de vrijworplijn, Serron faalde. Matt Lojeski miste de ultieme layup.

Oostende verloor zijn tweede wedstrijd op drie in groep H van de Eurochallenge. In de andere wedstrijd won Nancy met 70-66 van Orleans. Nancy staat ongeslagen aan de leiding, Oostende, Bergen en Orleans wonnen elk nog maar een wedstrijd. Volgende week speelt Oostende thuis tegen Nancy.

BC Oostende : Mitchell 12-4, Lojeski 6-3, Petrovic 2-2, Ebong 8-0, THomas 2-6, Serron 0-1, Green 5-11, Pelle 0-6, Salumu 0-0.