Basket – BCO smeert Charleroi tweede verlies op rij aan

BC Oostende heeft een flauwe topper in Charleroi winnend kunnen afsluiten. Het werd 47-55.

Trevor Huffman maakte zijn wederoptreden bij Oostende, en deed dat niet onaardig met 9 punten en 4 assists. De topper werd een flauwe bedoening. Oostende keek al vlug tegen een 8-1 achterstand aan, en moest zes minuten wachten vooraleer Gill de eerste fieldgoal lukte. Charleroi begon het tweede kwart met een driepunter van Massot (15-6), maar daarna knokten de bezoekers zich terug in de wedstrijd. Nieuwkomer Wright zorgde voor de eerste voorsprong bij 19-20. Bij de rust was die kloof van één punt er nog steeds, 28-29.

In de tweede helft begon Oostende beter te verdedigen, en kwam het ook reboundend beter voor de dag. Huffman begon te scoren, o.a. met twee bommen. Charleroi krasselde verder, en in een afgrijselijk vierde kwart (6-6) kon Oostende de zege veilig stellen.

Charleroi: Riddick 4-0, Hamilton 0-2, Tabu 3-5, Wilkinson 2-0, Broyles 13-2, Lalic 0-0, Jacobson 0-6, Massot 3-0, Johnson 0-6,

Oostende: Gill 6-2, Pelle 3-2, Lojeski 7-4, Wright 3-0, Drobnjak 2-3, Green 5-1, Petrovic 3-5, T. Huffman 0-9

Kwarts: 12-6, 16-23, 13-20, 6-6