Basket – BCO proeft eindelijk de smaak van de overwinning

Winst voor BC Oostende in eigen huis

BC Oostende heeft na zeven speeldagen eindelijk zijn eerste zege van het seizoen beet. Het won met 67-60 van Antwerp Giants.

Sharon Drucker zette Ivan Paunic in zijn basis-vijf ten nadele van Devin Green, en de jonge Serviër pakte al meteen uit met een steal, en de openingsscore. Daarna ou hij alleen nog opvallen door zijn drie fouten in de eerste helft. Bij Oostende was Veselin Petrovic het eenzame lichtpunt, Antwerp kon rekenen op Brandon Gay. Drucker was niet tevreden, en wisselde Atkins, Paunic en Haryasz. Vooral die laatste wissel leverde succes op. Mike Bauer scoorde acht punten, waaronder twee opeenvolgende driepunters. Een late bom van Hopkins zorgde voor een gelijke stand op het einde van het eerste kwart.

Antwerp gaf niet thuis in het begin van het tweede kwart. Oostende profiteerde ervan om een 11-0 neer te zetten, zelfs de tegenvallende Rashid Atkins kon zowaar eens scoren. De eerste punten van Antwerp kwamen er pas na 5 minuten, een bom van Brandon Gay. Bauer bleef scoren voor de thuisploeg (13 punten), terwijl Antwerp de kloof kon dichter maken onder impuls van Bryan Hopkins (14 punten). Bij de rust stond het 35-29 voor de minst zwakke ploeg.

Het was wachten op een bevlieging van Hopkins om het derde kwart in vuur en vlam te krijgen. Drie bommen brachten Antwerp op voorsprong (44-45), maar Oostende knokte terug. Bosco, Paunic en Bellin brachten het broodnodige strijdershart in de ploeg. 55-48 bij het ingaan van het laatste kwart.

Bellin en Bauer bouwden een 12-puntenkloof uit, maar een opeenstapeling van offensieve missers en misverstanden lieten Antwerp toch toe weer in de wedstrijd te komen. Op anderhalve minuut van het einde stond het 64-60. De bezoekers kwamen niet meer tot een shot, en op de vrijworplijn legde Oostende zijn eerste zege van het seizoen vast, 67-60. Er blijft hoedanook veel werk aan de winkel.

BC Oostende : Fazekas 9-0, Green 0-2, Atkins 2-5, Sergeant 0-0, Bellin 0-6, Petrovic 7-2, Paunic 2-3, Bosco 2-6, Haryasz 0-2, Bauer 13-6

Antwerp : Black 3-4, Dupont 0-2, Hopkins 14-15, Lynch 0-0 ,Oveneke 0-0, Gay 8-7, Lichodzijewski 0-0, Beghin 4-3