Basket – BCO peuzelt Aalstar op

Oostende heeft een onkennelijk Aalstar een zware oplawaai verkocht. BCO won met 107-75.

De bezoekers begonnen wel het scherpst (4-10), maar Dontaye Draper bracht quasi op zijn eentje (13 punten) Oostende op voorsprong na het eerste kwart, 25-18.

In het tweede kwart ging het van kwaad naar erger met Aalstar, dat wel de score opende via Lojeski, maar daarna een 19-0 te slikken kreeg. 49-30 was de stand bij de rust.

In de tweede helft werd nauwelijks nog verdedigd. De kloof bleef rond de 20 punten draaien. BCO verwende zijn supporters, want voor het eerst sinds lang haalden ze nog eens de 100 punten (een dunk van Enobakhare), meteen een hamburger voor de geduldige supporters. De eindstand werd bepaald op 107-75.

BC Oostende : Hite 14, Draper 20, Lait 3, Pasco 3, Petrovic 5, Paunic 25, Bosco 8, Enobakhare 7, Haryasz 7, bauer 15

Aalstar : Huffman Trevor 9, Charlo 2, Huffman Damon 7, Gonzalez 18, Lojeski 17, Pelle 10, Steinbach 7, De Bel 5.