Basket- BCO ligt uit de beker

Trainer Badioli was het vaak oneens met de scheidsrechter

BC Oostende heeft zijn vijf punten achterstand uit de heenwedstrijd niet kunnen goedmaken. Na een spannende wedstrijd moest het ook thuis de duimen leggen tegen Charleroi, 70-73.

Wie verwacht had een geslagen Charleroi te zien, na de zware pandoering in Bergen, kwam bedrogen uit. De Karolo’s vochten als leeuwen, en maakten hun verdediging quasi ondoordringbaar. Dwayne Broyles scoorde naar hartelust, 10 van de 19 Waalse punten in het eerste kwart.

In het tweede kwart vond Oostende toch de openingen, vooral dan Matt Haryasz. Hij bracht Oostende voor het eerst op voorsprong bij 24-23. Walsh zorgde echter met een paar prachtassists voor een 4 punten voorsprong bij de rust, 34-38.

Het gevechtsbasket duurde voort in de tweede helft, met Bauer die de scorende rol van Haryasz overnam. Een driepunter van de ex-MVP van de Franse competitie leek Oostende op weg te zetten naar de kwalificatie, 49-46. Maar in het vierde kwart shotte Charleroi de zoneverdediging aan flarden (60-65). Oostende kon geen vuist meer maken, en ging met 70-73 de boot in, en uit de beker.

BC Oostende : Hicks 4, Hite 10, Draper 11, Petrovic 9, Paunic 4, Haryasz 21, Bauer 11.

Charleroi : Walsh 8, Johnson 14, Broyles 18, Hamilton 11, Riddick 2, Wilkinson 4, Massot 5, Lalic 4, Matela 7