Basket – BCO geeft Charleroi opnieuw pak rammel

BC Oostende is de ploeg van het moment in basketland. Het won van titelverdediger Charleroi met 93-64, amper twee weken nadat het op magistrale wijze de beker had gewonnen tegen datzelfde Charleroi.

Jean-Marc Jaumin kon niet beschikken over Lojeski en Wright, maar dat viel nauwelijks te merken op het parket. Pelle scoorde tien punten in de openingsfase (12-2). Charleroi herpakte zich, maar kwam niet dichter dan 28-24. Oostende duwde dan weer wat door, bij de rust stond het al 46-31, met een opvallende rol voor Veselin Petrovic.

Na de rust halt de thuisploeg zijn tegenstander helemaal in de pan. Pelle, goed voor 22 punten, diepte de kloof uit tot meer dan 20 punten. Serron deed ook zijn duit in het zakje, net als Petrovic, die een double-double lukte (21 punten, 10 rebounds). Charleroi werd uiteindelijk huiswaarts gestuurd met een beschamende 93-64 nederlaag op zak.

BC Oostende : Serron 5, Gill 7, Petrovic 21, Pelle 22, Drobnjak 9, Mitchell 13, Green 16, Enobakhare 0, Salumu 0

Charleroi : Hill 8, Broyles 18, Tabu 8, Wilkinson 6, Sims 2, Jacobson 2, Riddick 2, Massot 4, Wright 14.