Basket – Badioli stuwt BCO naar nieuwe Europese winst

Umberto Badioli did it again. De Italiaanse overneemcoach heeft voor de derde keer een Europese opdracht tot een goed einde gebracht. Oostende versloeg Samara met sprekende 98-75 cijfers.

Na een roerige week, waarin Sharon Drucker op maandag uiteindelijk toch zijn handtekening zette onder een contract bij Maccabi Tel Aviv, hebben de Zeekapitings waardig gereageerd op alle (terechte) kritiek van de voorbije weken.

Toch was er duidelijk heel wat nervositeit bij Oostende, dat verviel in de fouten van de afgelopen weken : geen defensieve coördinatie, geen offensieve slagkracht. Badioli kon trouwens Nick Fazekas niet tenvolle benutten, door een verzwikte duim. Samara schoot het best uit de startblokken, en shotte de Oostendse verdediging kapot vanop afstand, 20-23 na het eerste kwart. Daarna deden de Russische schutters vrolijk verder. Pointguard Perry werd gelimiteerd tot zeven punten, maar Demeshkin compenseerde dat met vier driepunters. Ook Virgil Stanescu, ex-BCO, was moeilijk af te stoppen. Toch bereikte Oostende de rust met een minimale voorsprong, vooral onder impuls van Devin Green, en van Nick Fazekas, die Badioli noodgedwongen voor de leeuwen moest gooien, 45-44.

In het derde kwart bleef de wedstrijd gelijk op gaan, maar het was pas in het vierde kwart dat Oostende het verschil kon maken. En hoe ! Twee puntjes van Stanescu was het enige wat Samara kon inbrengen tegen een lawine van 21 Oostendse punten. De thuisploeg forceerde het ene na het andere balverlies, en het was de zo vaak verguisde Rashid Atkins, die met 19 punten na de rust, het Russische doodsvonnis tekende. Samara stond erbij en keek ernaar. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 98-75, een klinkende zege voor Badioli, en een revanche voor de spelers van BCO.

BC Oostende : Fazekas 16, Green 23, Atkins 21, Bellin 6, Petrovic 9, Paunic 4, Bosco 4, Haryasz 4, Bauer 11.

Samara : Stanescu 21, Perry 7, Demeshkin 12, Ivanov 7, Zelenskiy 8, Sullivan 10, Slijvancanin 6, Agapov 4