Basket – Aalstar woedend op BCO

Redactie KW

Drie spelers van Aalstar hebben toegegeven dat ze al een contract hebben ondertekend bij BC Oostende. Zoals de kaarten nu liggen, zijn die 2 tegenstanders in de eerste ronde van de play-offs.

Pele, Huffman en Lojeski zouden zelfs al voor de wedstrijd in Oostende voor de kustploeg hebben getekend. Aalstar verloor toen zwaar met 107-75. Het Aalsterse bestuur kan uiteraard niet lachen met de Oostendse handelswijze, en stuurde volgend persbericht de wereld in.

“Geachte dames en heren van de pers,

Naar aanleiding van het artikel in o.a. Het Nieuwsblad en Le Soir van vandaag maandag 11 mei 2009,
“Oostende doet voorstel aan drie Aalstar spelers”, hebben wij vandaag de 3 betrokken spelers geconfrontreerd met deze feiten. De 3 spelers Trevor Hufmann, Matt Lojeski en Stéphane Pélé hebben inderdaad met Oostende onderhandeld en ondertussen ook getekend.
Als bestuur van GOA hebben we geen enkel verweermiddel. Toch betreuren wij de manier waarop dit door onze collega’s uit Oostende is gebeurd. Van een gentleman agreement, waarover de jongste Ligavergadering nog gesproken werd, is dus zeker geen sprake. Integendeel, het ruikt eerder naar een stukje competitievervalsing. Niettegenstaande de geciteerde spelers aan hun coach verklaard hebben zich de rest van het seizoen, inclusief PO’s, voor 100% te zullen inzetten, doet het raar te horen dat de spelers gecontacteerd werden aan de vooravond van de match… Oostende-Aalst van woensdag jongstleden, alsook voor de start van de, voor onze club zo belangrijke (financieel dan) PO’s. Of het de bedoeling is om de club te raken of te destabiliseren, door het plots weghalen van 3 belangrijke spelers, daar kunnen we enkel maar over twijfelen. Het is evenwel zo dat tijdens het seizoen Oostende Generali Okapi Aalstar op het terrein niet kon verslaan, en ze dan maar beslist hebben om een deel van het Okapi team aan te kopen en te gaan shoppen bij andere Belgische collega’s eersteklassers. Zo hopen ze wellicht hun voorbije seizoen dat bol staat van de ‘foute’ aankopen (18 spelers in 1 seizoen) alsook het gemis aan enige sportieve kennis te verdoezelen.
Tevens vragen wij ons af hoe het mogelijk is, in tijden dat zelfs de competitieleider Charleroi er openlijk en eerlijk voor uitkomt dat het crisis is, Oostende onze spelers deze enorme sommen belooft. Sommen waar wij als eerlijke en gezonde club enkel maar van kunnen dromen.
Maar laten we duidelijk zijn, Generali Okapi Aalstar, is misschien gewond door deze (nogal laffe) daad, maar Okapi is meer dan dat! Generali Okapi Aalstar heeft een hart, heeft talent en ambitie en heeft de beste supporters van Vlaanderen en dat kunnen ze in Oostende niet wegkopen!

Het G.O.A. bestuur”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier