Basisschool voor topsportbeloften in Brugge, Vlamertinge en Lauwe

Volgend voorjaar start de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Brugge, Vlamertinge en Lauwe met een basisschool voor topsportbeloften.
Redactie KW

Volgend schooljaar start de Gymfederatie Vlaanderen in Brugge, Vlamertinge en Lauwe met een basisschool voor topsportbeloften. Zo kunnen jonge talenten in de beste omstandigheden hun lagere school en het turnen combineren. In Lauwe doet de gymfederatie daarvoor een beroep op de gemeentelijke basisschool en de turnvereniging Vaste Vuist, één van de grootste turnverenigingen in Vlaanderen.

De nieuwe topsportschool in Lauwe mikt vanaf volgend schooljaar op jongens van het derde tot het zesde leerjaar. Er wordt in september met een drietal gymnasten gestart. Zij krijgen dan net als de rest van hun klas het volledige lesrooster, maar mogen zes lesuren missen voor ochtendtrainingen.

De keuze viel op Lauwe omdat de gemeentelijke basisschool vlak bij de sporthal ligt. Bovendien is Vaste Vuist Lauwe een topclub met heel wat jong turntalent.

Als je in turnen de top wil bereiken moet je er vroeg aan beginnen. Als kind moet je de basistechnieken foutloos beheersen om je later aan het spectaculaire kunst en vliegwerk te wagen. En op een school voor topsportbeloften is al dat trainen makkelijker te combineren met je lessen.

“In Oostende is er een basisschool topsportbeloften voor meisjes. We gaan er nu in september 2009 3 oprichten voor jongens in Brugge in samenwerking met de topsportschool daar, in Lauwe en ook één in Vlamertinge”, zegt Dirk Van Meldert van de Vlaamse Gymfederatie.

Er wordt in juni beslist wie in aanmerking komt voor de topsportbeloftenschool in Lauwe. De selectie is streng. In het beste geval zullen er verspreid over de drie leerjaren maar een 8 tal turnertjes worden toegelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier