Bas Tietema wint Guido Reybrouck Classic in Moerkerke

Redactie KW

De Guido Reybrouck Classic in Moerkerke, een interclubwedstrijd voor juniores, is gisteren gewonnen door de Nederlander Bas Tietema. Man van de wedstrijd was echter Miel Pyfferoen. De Ruddervoordenaar was in elke ontsnapping betrokken, maar moest zich in de laatste kilometer gewonnen geven tegen een slimme en sterke uitbraak van Tietema.

185 renners namen de start voor de 7de Guido Reybrouck Classic. Tijdens een nerveuze beginfase raakte niemand echt uit de greep van het peloton en pas in de 2de grote ronde van 35 kilometer ontstond een grote kopgroep van 18 renners. Met onder meer Van Nierop, Vergaerde, en een erg bedrijvige Miel Pyfferoen. Op 30 kilometer van het einde ging het voor Goolaerts, Pyfferoen, Blomme niet snel genoeg. De drie draaiden goed rond, maar meer dan 20 seconden namen ze niet en op 2 ronden van het einde kwamen de andere 13 terug.

Tweede

Bij het ingaan van de laatste ronde trok de Nederlander Rick Mensink op avontuur maar op een kilometer van het einde liep het opnieuw samen. En dat was het signaal voor zijn ploeggenoot Bas Tietema om de spurt toch nog te ontlopen. De eerstejaars junior hield knap stand tegen de spurtende groep. Miel Pyfferoen eindigde tweede, Michael Goolaerts derde.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier