Bart De Roover nieuwe trainer Zulte Waregem (UPDATE)

Redactie KW

Bart De Roover is in het Waregemse Regenboogstadion officieel voorgesteld als nieuwe trainer van Zulte Waregem. Hij tekende er een contract voor twee jaar. De Roover maakt bij Zulte Waregem zijn debuut als trainer op het hoogste niveau. Hij volgt er Francky Dury op, die de overstap maakte naar AA Gent.

“Het is voor mij een hele eer dat een club als Zulte Waregem bij mij kwam aankloppen”, aldus De Roover, die vorig seizoen trainer was van tweedeklasser Red Star Waasland en al zo’n tien jaar ervaring heeft als trainer bij onder meer Cappellen en Wuustwezel. “De kans kwam snel en onverwacht en die kon ik dan ook niet laten voorbijgaan. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de samenwerking.

Het zal geen sinecure worden om iemand als Francky Dury op te volgen maar ik kom in een heel gestructureerde club terecht. De uitdaging schrikt me niet af.

Op het vlak van transfers maak ik me weinig zorgen. Er zijn heel
duidelijke spelersprofielen uitgetekend en de komende uren en dagen zullen nog meer duidelijkheid brengen.”

Voorzitter Willy Naessens kende zijn nieuwe trainer alle steun toe. “Dury laat geen kerkhof achter”, benadrukte hij. “Hij bereikte met deze club bijna het maximum. Maar aan alles komt ooit een einde en daar hield ik rekening mee. Maar we blijven zelf ambitieus. Ik bekijk alles altijd op vijf jaar. Als we volgend jaar pas tiende eindigen, zal de samenwerking met Bart De Roover daarom niet mislukt zijn.”

(belga-jv)

Meer hierover in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier