Bart Colpaert derde in kwarttriatlon van Izegem

Redactie KW

Bart Colpaert is derde geworden in de kwarttriatlon van Izegem, zijn beste prestatie ooit in zijn thuisstad. De zege was voor Pieter Heemeryck.

Heemeryck domineerde van start tot aankomst. Bart Colpaert probeerde de winnaar van vorig jaar te lossen in het water, maar dat lukte niet. Op de fiets – er mocht niet gestayerd worden – moest Colpaert de Vlaams-Brabander laten gaan en in het lopen werd hij nog voorbijgesneld door Jelle Geens. Toch was Colpaert, die meer specialist is van de lange afstand, tevreden met zijn podiumplaats, zijn beste prestatie ooit in Izegem.

Ook Hannes Cool (vijfde), Ward Vande Capelle (negende) en Maarten Missinne (tiende en derde U23) van het organiserende EFC-ITC presteerden sterk.

Bij de dames ging de zege naar Joke Coysman, meteen haar elfde van het seizoen. De Meense haalde het voor Charlotte Deldaele uit Zwevegem en Lieselot Bossuyt.

De kwarttriatlon lokte weer de massa naar Izegem. Op de bruggen, langs het kanaal en in het centrum, met de Grote Markt als epicentrum, kon je zoals elk jaar op de koppen lopen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 23 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier