Bart Becquart uit Roeselare wint halve triatlon Halven van Damme

Redactie KW

De “Halven van Damme” is gewonnen door Bart Becquart. De Halven van Damme wordt georganiseerd door de Damse triatlonclub en is de allereerst halve triatlon in West-Vlaanderen. Bijna 350 deelnemers doken in de Damse vaart. 2 kilometer zwemmen, 92 kilometer fietsen en 19 kilometer lopen stonden op het programma.

Met meer dan 300 stonden ze aan te popelen aan de Damse Vaart voor de allereerste halve triatlon in West-Vlaanderen. Twee kilometer moest er gezwommen worden en bij het uitkomen komen van het water waren de verschillen heel klein.

Tijdens het fietsen toonden twee atleten zich sterker dan de rest. Michael Dewilde kwam al snel aan de leiding en niet veel later kreeg hij het gezelschap van Roeselarenaar Bart Becquart. De twee gaven elkaar tijdens de 92 kilometer fietsen geen duimbreed toe. De rest volgde dan al op bijna 3 minuten.

Bij het begin van het loopnummer maakte Dewilde zijn kleine achterstand op Becquart goed. Maar na 1 ronde van 9 kilometer blokkeerde hij en moest hij de man uit Roeselare laten gaan.

(S.V.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00. Bekijk de reportages ook op www.focus-wtv.tv

Bart Becquart uit Roeselare wint halve triatlon Halven van Damme

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier