Axelle Bellaert en Cindy Bauwens top tien op BK veldrijden bij de dames

Redactie KW

Op het BK veldrijden in Waregem verdedigden Axelle Bellaert uit Stalhille en Cindy Bauwens uit Avelgem met verve de West-Vlaamse eer bij de dames. Bellaert eindigde als 5de bij de jeugd, terwijl Bauwens 8ste werd bij de dames elite.

Bij de dames jeugd ging de titel zoals verwacht naar Laura Verdonschot. Bellaert had zich als doel een topvijfplaats vooropgesteld en behaalde dat ook. “Maar toch ben ik niet helemaal tevreden”, zuchtte ze na afloop, duidelijk vermoeid na een slopende cross. “Ik kende een heel slechte start. We moesten starten na de dames elite, maar de zwakkere rensters reden daardoor wel in de weg. Het parcours was hier echt mooi, een mooie afwisseling tussen zwaar en goed berijdbaar. In de voorlaatste ronde kwam mijn 5de stek nog even in gevaar toen mijn ketting eraf ging, maar uiteindelijk kon ik ze nog vrij eenvoudig vasthouden.”

Bauwens was tevreden met haar 8stek bij de elite, waar goud andermaal naar een oppermachtige Sanne Cant ging. “Het was een heel lastige cross”, moest ze na afloop even uitblazen. “Er had zich sinds de opwarming een glibberig laagje gevormd, waardoor het er plots heel glad kwam bij te liggen. Door de opeenvolging van loop- en zandstrook werd het een echte afvallingsrace. Dat ligt me wel. Hier kan ik zeker mee leven. Top tien had ik eerlijk gezegd niet verwacht, want recent blesseerde ik me toen ik met mijn dochter stomweg ten val kwam in de garage. Morgen start ik in eigen streek op het PK in Otegem. Uiteraard hoop ik er op de titel.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier