Autosport: Pech voor Scuderia Monza

Redactie KW

Scuderia Monza, de renstal van de Oostende broers Thiers, heeft geen vervolg kunnen breien aan de uitstekende opener van het Belgian GT-seizoen. In de 1.000 kilometer van Spa moest de Ferrari naar de kant met materiaalpech.

Na de podiumplaats in Zolder voor de Belgian Kick Off race, begon de 1.000 kilometer van Spa onder een slecht gesternte, want de Ferrari haalde tijdens de kwalificaties amper de achttiende tijd. “Het was totaal nieuw voor ons. We hadden de wagen op hoge banden gezet, om meer topspeed te halen. Dat was wat afstelwerk, maar we hebben te weinig tijd gehad, twee keer een uur. Daarbij zaten nog twee crashes, en dus hadden we niet veel tijd om te oefenen”, zegt Hans Thiers van Scuderia Monza.

Het slechte gevoel zette zich voort tijdens de wedstrijd. Twee keer werd de versnellingsbak in de vernieling gereden. “We hadden graag de lijn van het vorige weekend doorgetrokken. In de eerste wedstrijd zijn we uitgevallen met een versnellingsbakprobleem. Ons team heeft de hele nacht gewerkt om een nieuwe bak te steken. Dat was gelukt, want we stonden vanmorgen met een fitte wagen aan de start. Hans is nu binnengekomen met een nieuwe fout in de versnellingsbak. Laats ons hopen dat dit opgelost raakt. Maar de wedstrijd is één uur, zeer snel, een sprint, dus voor vandaag is het verloren”, vertelt Frank Thiers.

Na amper zes rondes was het verhaal afgelopen. De Thiersen konden vanuit de pits bekijken hoe Koen Wauters zijn allereerste overwinning pakte in de Belgian GT. In de tussenstand zakt Scuderia Monza naar de negende plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier