Autosport: Goed begin van Belgian GT seizoen voor broers Thiers

Redactie KW

Het Belgian GT-seizoen is uitstekend begonnen, voor de broers Thiers uit Oostende. In de Belgian Kick Off race in Zolder haalden ze al meteen het podium. Zo spoelden ze meteen alle ellende van vorig jaar door, met een flinke slok champagne.

De Ferrari van Scuderia Monza had de zevende kwalificatietijd neergezet, maar schoof in de eerste reeks al meteen flink naar voren, in het spoor van Bouvy-Coens. Uiteindelijk moesten ze nog de tweede plaats aan Verbist-Longin laten. “Het was supergoed, maar spijtig van die laatste slip”, zegt Frank Thiers. “We hebben tot de laatste ronde tweede gereden. De banden waren helemaal weg. In de Hospitaalbocht iets te vlug op het gas geduwd, in de slip gegaan, en de Porsche van Verbist-Longin moeten laten passeren. Op 1 seconde over de meet doet pijn, maar bon, het podium in de eerste wedstrijd is mooi meegenomen”.

In de tweede reeks moesten ze ook nog in extremis de vijfde plaats laten, na een tik van de Lamborghini van de Laet-van der Zwaen. Toch kon dat de vreugde om de geslaagde start niet temperen. “Het is een opluchting voor het hele team. Na een desastreus seizoen is dit een opsteker. Vorig jaar was een leerjaar, dat hadden we voorzien. Dit jaar moeten we continu in de top vijf meedraaien, na vandaag misschien wel in de top drie”, vertelt Frank Thiers.

Op 10 mei volgt de tweede wedstrijd, de 1000 kilometer van Spa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier