Atletiek – Dejaeghere zegeviert in Dwars door Brugge

Redactie KW

Veerle Dejaeghere en Stefaan Van Den Broek waren ook in Brugge te sterk voor de concurrentie.

Het dertigste jubileum van Dwars door Brugge kreeg alle topfavorieten aan de start met Stefan Van Den Broek, Lander Van Droogenbroeck, Veerle Dejaeghere en Gwendolyne De Deyne.

Meteen na de start kozen zeven lopers het hazenpad met daarbij alle favorieten voor de overwinning: Lander Van Droogenbroeck, Stefan Van Den Broek, Kjell De Hondt, Kristof Mouton, Bram Coppens, Alexander Diaz Rodriguez en Ghirma Woldu. Bij de vrouwen nam Veerle Dejaeghere al meteen afscheid van de concurrentie na enkele honderden meters.

De mensenmassa op de grote markt was voor Van Den Broek het signaal om te versnellen. Enkel Van Droogenbroeck kon even volgen, maar na verloop van tijd moest ook hij lossen. Achter Van Den Broek en Van Droogenbroeck vormde zich er een achtervolgende groep met Mouton, Coppens en thuisloper Diaz Rodriguez.

Van Den Broek soleerde net als in Antwerpen en Knokke indrukwekkend naar de zege. Van Droogenbroeck werd tweede, Bram Coppens was goed voor een knappe derde plaats. Veerle Dejaeghere was oppermachtig bij de vrouwen voor Ria Thienpont en Charline Vanneste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier