Atletiek- Dejaeghere wint bij wederoptreden

Redactie KW

Veerle Dejaeghere heeft de 19de editie van de Run Oostende 5 km gewonnen. Patrick Van Petegem was de snelste man.

Met de Run Oostende werd de aftrap gegeven voor de Running Tour 2009 en de Partena Run Classics Vlaanderen. Na 2 km liep Patrick Van Petegem, de winnaar van vorig jaar, alleen aan de leiding in de 5 km. In een groepje daarachter zat Veerle Dejaeghere, die in Oostende haar comeback maakte na een kort afscheid.

Dejaeghere liep bij de mannen in haar gezelschap weg en schreef de 5 km op haar naam in een tijd van 16:30. Elke Van Hoeymissen was tweede, Corinne Debaets derde. Dejaeghere is meteen de eerste leidster in de Partena Run Classics Vlaanderen.

“Het was leuk om tussen de mannen te lopen”, verklaarde Dejaeghere na haar eerste stadsloop. “Ze stonden me goed bij met raad. De laatste 2 kilometer stond ik er wel alleen voor en dat was geen simpele opgave gezien de felle tegenwind. Maar ik heb alleen standgehouden tegen de natuurelementen”, lachte ze trots.

Dejaeghere loopt volgende week zeker mee in Antwerpen, waar ze haar leiderstrui in de Partena Run Classics Vlaanderen verdedigt. “Uiteraard is het leuk om een leidersplaats te verdedigen, maar na Antwerpen weet ik het nog niet. Zolang het leuk blijft, ga ik door, maar we zien wel hoe het loopt”, besloot ze.

Patrick Van Petegem won na een knappe solotocht de strijd bij de mannen in een tijd van 15:49. Voor de Herzelenaar al zijn derde zege op rij in Oostende. Lorenzo Coopman was tweede, Kristof Haverbeke derde.

Top-3 vrouwen1. Veerle Dejaeghere 16:30

2. Elke Van Hoeymissen 16:47

3. Corinne Debaets 16:57

Top-3 mannen1. Patrick Van Petegem 15:49

2. Lorenzo Coopman 16:37

3. Kristof Haverbeke 16:40

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier