Atlete Lindsey De Grande uit Sijsele gaat aan de slag bij Golazo

Lindsey De Grande gaat parttime aan de slag bij Golazo. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Atlete Lindsey De Grande, die onlangs te horen kreeg dat haar profcontract bij Atletiek Vlaanderen niet verlengd wordt, gaat parttime aan de slag bij Golazo.

Begin december zette Atletiek Vlaanderen het contract van Lindsey De Grande, de Sijseelse atlete die chronische leukemie heeft, stop omdat haar prestaties onvoldoende bleken te zijn. Ex-olympiër Bob Verbeeck van sport-, media- en entertainmentbedrijf Golazo biedt Lindsey De Grande, die binnen enkele weken afstudeert als master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven, nu een vangnet aan.

“Het was een heel groot vraagteken welk werk ik zou kunnen doen na mijn studies”, deelde Lindsey De Grande vrijdagmiddag mee op haar persoonlijke blog. “Als kiné werken is nu geen optie, want eerst moet mijn zenuwpijn verminderen. Ook bureauwerk is voor mij, door de hoofdpijn en concentratiestoornissen, niet evident. Bob Verbeeck liet me op gesprek komen en maakte me meteen duidelijk dat Golazo me wil helpen. We zijn samen vlot tot een deeltijdse werkovereenkomst gekomen, waarbij Golazo me steunt en ik als onlinemedewerkster van thuis uit kan werken. Zo zal ik meehelpen aan het magazine running.be en hun sportwebsite.”

Ondanks haar ziekte wil Lindsey De Grande, specialiste op de 800 en 1.500 meter, ook nog altijd haar topsportdroom waarmaken.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 31 januari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier