Asse-Lennik te sterk voor Menen

Redactie KW

Menen heeft thuis verloren van Asse-Lennik. Het kwam nochtans 2-0 voor, maar daarna slopen er teveel fouten in het Menense spel. Setstanden waren: 25-17, 25-19, 23-25, 22-25,13-15

Coach Dardenne zag Menen sterk starten tegen zijn ex-club. Jolan Cox serveerde naar 4-0. Een kloof die Menen nog verder zou uitdiepen. Ver Eecke toonde zich zeer secuur in receptie en daarmee kon van Haarlem gevarieerd verdelen. Radovic scoorde de eerste setbal.

Identiek scenario in het tweede spel waarin Menen meteen de receptie van Asse-Lennik teisterde. Coach Devoghel zocht soelaas in vervangingen en in spelonderbrekingen maar het bracht Menen niet van slag. Urnaut scoorde de 16-10 en even later mocht Cox het afmaken: 25-19.

Menen leek na een blok van van Haarlem bij 14-9 op weg naar een simpele zege. Maar een minder moment van de thuisploeg moesten ze cash betalen.

Asse-Lennik kwam terug tot 15-15. Daarna bleef het spannend tot de setbal. Overbeeke zorgde voor de aansluiting van zijn ploeg.

De grensploeg geraakte niet uit het sukkelstraatje in het vierde spel en keek meteen tegen een 12-19 aan. Cosemans kwam in de plaats van van Haarlem en dat rendeerde. Menen keerde terug tot 19-19. Maar een fout van Cox en een niet gefloten touché bij Asse-Lennik leidden naar een belle.

Daarin was de beste start voor de bezoekers (3-5). Maar de spanning bleef te snijden en Menen bleef aanklampen tot 12-12. De outsmash van Sinnesael betekende het einde van een boeiende match.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier