Arno Casteleyn mist profdebuut niet

Redactie KW

Arno Casteleyn heeft zijn debuut als profbokser niet gemist. Op de meeting in Middelkerke velde de Oostendenaar zijn Slovaakse tegenstander al in de eerste ronde. Mike Algoet had wat meer moeite, maar won na zes ronden verdiend op punten.

Arno Casteleyn moet de nieuwe parel aan de kroon van Flandria Boxing Club worden. Alhoewel hij pas 18 is, staat hij al met veel maturiteit in de ring. Dat mag zijn Slovaakse tegenstander Dendis al vlug ondervinden, ondanks zijn surplus aan ervaring. De eerste keer glijdt Dendis nog uit, maar als Casteleyn uitpakt met twee snoeiharde leverslagen, is het over en uit. Casteleyn wint bij zijn debuut meteen met KO.

Mike Algoet staat dan weer aan de andere kant van zijn carrière. Twee weken geleden verloor hij nog op punten in Helsinki, kamp nummer 72 is voor eigen publiek tegen de Slovaak Sovijus. Een taaie klant, waar Algoet het bepaald moeilijk mee heeft. Vooral op fysiek vlak moet Algoet op de tanden bijten. De leeftijd, een operatie aan zijn rechterschouder en het gebrek aan training doen zich gevoelen. De twee boksers hangen dan ook irritant veel aan elkaar. Sporadisch kan The Tiger toch eens klauwen, voldoende voor een ruime puntenzege voor Algoet.

(JS/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier