Andres Scherpereel wint PK duatlon bij jeugd C

Redactie KW

Vandaag vond in Torhout naast het BK sprintduatlon ook de provinciale titelstrijd voor de jeugdduatleten plaats. De West-Vlaamse duatleten van de toekomst streden voor wat ze waard waren.

Bij de jeugd C ging het goud zoals verwacht naar topfavoriet Andres Scherpereel van NLT. De frêle atleet uit Deerlijk, eerder dit jaar al goed voor brons op het BK jeugdduatlon én -triatlon, rekende in het ultieme slot van de open wedstrijd af met Dylan Pemen en Marco Vanderpoorten. Hamish Maertens uit Beveren-Leie (4de) en Freek Herreman (10de) vervolledigden het West-Vlaamse podium.

“Het bleef spannend tot de aankomst”, beseft Scherpereel, zoon van Steven die over drie weken aan de start verschijnt van het WK Ironman op Hawaï. “In de eerste run voerde ik voortdurend de forcing en ook op de fiets probeerde ik enkele keren mijn medevluchters achter te laten. Ik besefte echter dat het parcours zich niet tot een solo leende. We hebben goed rondgedraaid en na een goeie wissel sloeg ik een kleine kloof. Pemen kwam nog terug, maar mijn ultieme versnelling op 300 meter van de streep bleek voldoende om hem definitief achter te laten. Dit PK was meteen mijn laatste wedstrijd bij de jeugd C. In 2014 zal ik bij de B’tjes weer de jongste van de hoop zijn, maar ik kijk er erg naar uit.”

Bij de meisjes van jeugd C was er een gouden PK-medaille voor Aster Gyssels (DVB) uit Ruddervoorde. Zij eindigde als derde dame na de Vlaams-Brabantse Peeters en de Waalse Frere. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier